Gerritsen BTW Advies bestaat 5 jaar!

informatie tekening

Een mooie mijlpaal om bij stil te staan, want wat zijn er leuke, inspirerende mensen en interessante opdrachten op mijn pad gekomen de afgelopen 5 jaar. Ik ben dankbaar voor de klanten die ik in deze 5 jaar heb mogen helpen met btw-vraagstukken en het optimaliseren van de btw-positie. Ik hoop jullie en andere ondernemers, financieel adviseurs, accountants en belastingadviseurs nog vele jaren te mogen helpen met het optimaliseren van de btw-posities en het oplossen van complexe btw-vraagstukken.

Ik verbaas me er ieder jaar weer over welke nieuwe, interessante opdrachten en inspirerende mensen op mijn pad komen, vandaar even een terugblik op de afgelopen 5 jaar en de laatste ontwikkelingen:

1. Vele interessante en complexe btw-vraagstukken, zoals over welk btw-tarief en/of welke btw-vrijstelling van toepassing is en de gevolgen daarvan voor het recht op aftrek van voorbelasting, de beoordeling van de belastbaarheid van subsidies, het in kaart brengen van de btw-gevolgen van internationale goederentransacties, speciale btw-regelingen zoals de margeregeling en de reisbureauregeling, btw-vraagstukken over vastgoed en btw en het begeleiden van vooroverleg met de Belastingdienst en bezwaarprocedures.
2. Inspirerende netwerkcontacten en samenwerkingen.
3. Auteurwerkzaamheden voor Wolters Kluwer, bestaande uit het schrijven van advieskansen voor Avanzer Advies. Het afgelopen jaar zijn de auteurswerkzaamheden uitgebreid met het schrijven van thema’s voor Avanzer Antwoord. Lees meer over het product Avanzer via de volgende link: https://avanzer.wolterskluwer.nl/home.
4. Persoonlijke ontwikkeling. Het ondernemerschap heeft ertoe geleid dat ik mooie stappen heb gezet in mijn persoonlijk ontwikkeling.
5. En het afgelopen half jaar heb ik, met behulp van coach Tineke Blokzijl, Gerritsen BTW Advies eens goed onder de loep genomen om te kijken wat goed gaat en wat er anders kan om Gerritsen BTW Advies in te richten op de manier die nog beter bij me past. Een van de veranderingen is dat ik nu bewust tijd in plan om ook aan Gerritsen BTW Advies te werken, waardoor ik tijd heb om nieuwe plannen uit te werken. Mijn nieuwsbrief is daar een voorbeeld van. Wil je mijn nieuwsbrief voortaan ook ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via de volgende link: gerritsenbtwadvies.nl/nieuws/.
6. Een ander voorbeeld is de cursus informatie-tekenen die ik heb gevolgd bij Annet Konijn van BuroKom. De bijgevoegde foto is de eerste stap 😀. Mijn doel is om met informatie-tekeningen de complexe btw-regelgeving nog begrijpelijker te kunnen overbrengen op anderen.
7. En zzp’er zijn betekent niet dat ik alles alleen moet doen, hoewel ik dat in eerste instantie wel probeerde natuurlijk. Ook daarin heb ik het afgelopen half jaar een stap gezet door Wendy Jansen/VA Wendy in te schakelen. En dat bevalt super goed! Ik houd me bijvoorbeeld bezig met de vaktechnische btw-informatie voor mijn nieuwsbrief en Wendy Jansen zorgt ervoor dat de informatie in de juiste lay-out wordt verstuurd naar de abonnees. Op deze manier ben ik zoveel mogelijk bezig met mijn vak btw en dus met datgene dat ik het leukste vind om te doen.

Gemotiveerd kijk ik naar wat de komende 5 jaar me gaan brengen.

Wil je weten wat ik als btw-specialist voor jou kan betekenen? Lees het blog ‘Dit wist je nog niet over een btw-specialist’. Of maak een afspraak via het contactformulier en dan zorg ik voor koffie met gebak vanwege het 5-jarig jubileum van Gerritsen BTW Advies. Ook als we al eens kennis hebben gemaakt en het je leuk lijkt om eens bij te praten, zal ik zorgen voor koffie met gebak!

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op btw-gebied? Schrijft u dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief!

1 augustus 2019