Cursus Btw en handel binnen de EU (B2B)

Je bekijkt nu Cursus Btw en handel binnen de EU (B2B)

Bent u betrokken bij goederentransacties binnen de EU tussen ondernemers? Zoals intracommunautaire leveringen, ketentransacties of voorraad op afroep binnen de EU? Vanaf 1 januari 2020 gelden een aantal nieuwe btw-regels voor goederentransacties binnen de EU. Wilt u risico’s op btw-naheffingen, boetes en rente voorkomen bij de toepassing van het btw-nultarief op goederenleveringen binnen de EU?  

Schrijf u uiterlijk maandag 13 september 2021 in voor de cursus Btw en handel binnen de EU (B2B) op donderdag 23 september 2021. U kunt zich inschrijven via het inschrijfformulier onderaan deze pagina. 

Wat kunt u verwachten tijdens de cursus Btw en handel binnen de EU (B2B)?

Tijdens deze cursus krijgt u met voorbeelden uitleg over de btw-regels voor de toepassing van het btw-nultarief op goederenleveringen binnen de EU en de vereenvoudigingsmaatregelingen die sinds 1 januari 2020 gelden. Dit gaat om grensoverschrijdende goederenleveringen tussen ondernemers. En in het bijzonder komen de btw-gevolgen van ketentransacties aan bod.

Wat weet u na het volgen van de cursus Btw en handel binnen de EU (B2B)?
Na het volgen van de cursus weet u:

  • wanneer sprake is van een intracommunautaire levering en welke nieuwe regels hiervoor gelden vanaf 1 januari 2020;
  • welke nieuwe regels vanaf 2020 van toepassing zijn bij ketentransacties (waaronder ‘dropshipping’) binnen de EU;
  • wanneer de vereenvoudigde abc-regeling van toepassing is en wat daarvan de btw-gevolgen zijn;
  • welke nieuwe regels vanaf 2020 gelden voor voorraad op afroep (bijvoorbeeld ‘call of stock’);
  • hoe u de verschillende goederenleveringen verwerkt in uw btw-aangifte en administratie, zodat u risico’s op btw-naheffingen, boetes en rente voorkomt. 

Datum, tijd en locatie

De  cursus Btw en handel binnen de EU (B2B) vindt plaats op donderdag 23 september 2021 van 13:30 uur tot 15:00 uur (inloop vanaf 13:15 uur) bij De Inspiratiehoeve aan de Beldershoekweg 20 in Boekelo. 

U kunt zich inschrijven tot en met maandag 13 september 2021.

Prijs

De prijs voor de cursus Btw en handel binnen de EU (B2B) bedraagt € 145, exclusief btw, per persoon.

Als u zich samen met een collega inschrijft voor deze btw-cursus, ontvangt u 10% korting. U kunt dit aangeven bij ‘uw bericht’ in onderstaand inschrijfformulier.

Annulering

Na aanmelding, kunt u de cursus Btw en handel binnen de EU (B2B) alleen schriftelijk annuleren. Bij annulering wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. Het is wel mogelijk dat iemand anders in uw plaats deelneemt aan de cursus.

Inhouse cursus

Heeft u liever een op maat gemaakte cursus bij u op kantoor? Laat mij dat weten via onderstaand inschrijfformulier. Daarna neem ik contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. 

Schrijf u hier in voor de cursus Btw en handel binnen de EU (B2B) en en ontvang daarnaast de maandelijkse nieuwsbrief.