Cursus btw en handel binnen de EU (B2B)

Btw en handel

Bent u betrokken bij de goederentransacties binnen de EU? Zoals intracommunautaire leveringen, ketentransacties of voorraad op afroep binnen de EU? Vanaf 1 januari 2020 gelden een aantal nieuwe btw-regels voor goederentransacties binnen de EU. Wilt u risico's op btw-naheffingen, boetes en rente voorkomen bij de toepassing van het btw-nultarief op goederenleveringen binnen de EU?  

Schrijf u in voor de cursus Btw en handel binnen de EU (B2B). U kunt zich inschrijven via het contactformulier of door een e-mail te sturen naar marion@gerritsenbtwadvies.nl. Vermeld daarin duidelijk voor welke cursus u zich inschrijft. Vervolgens ontvangt u zo spoedig mogelijk een bevestiging van uw inschrijving.

Wat kunt u verwachten tijdens de cursus Btw en handel binnen de EU (B2B)?
Tijdens deze cursus krijgt u van mij uitleg over de complexe btw-regels voor de in- en verkoop van goederen binnen de EU tussen ondernemers. In het bijzonder komen de Europese vereenvoudigingsmaatregelen (quick fixes) aan de orde die gelden sinds 1 januari 2020. Met voorbeelden leg ik uit wat de btw-gevolgen zijn van ketentransacties, zoals dropshipping. En hoe de vereenvoudigde abc-regeling en de regeling voor voorraad op afroep werken.

Wat weet u na het volgen van de cursus Btw en handel binnen de EU (B2B)?
Na het volgen van de cursus weet u:

✓ wanneer sprake is van een intracommunautaire levering en welke nieuwe regels hiervoor gelden vanaf 1 januari 2020;
✓ welke nieuwe regels vanaf 2020 van toepassing zijn bij ketentransacties (waaronder ‘dropshipping’) binnen de EU;
wanneer de vereenvoudigde abc-regeling van toepassing is en wat daarvan de btw-gevolgen zijn;
welke nieuwe regels vanaf 2020 gelden voor voorraad op afroep (bijvoorbeeld ‘call of stock’);
hoe u de verschillende goederenleveringen verwerkt in uw btw-aangifte en administratie, zodat u risico's op btw-naheffingen, boetes en rente voorkomt. 

Datum, tijd en locatie

16 februari 2021

Van 13:30 uur tot 15:00 uur

World Trade Center Twente

Industrieplein 2 in Hengelo (O)

Prijs

De prijs voor de cursus Btw en handel binnen de EU (B2B) bedraagt € 115, exclusief btw, per persoon.

Annulering

Na aanmelding, kunt u de cursus Btw en handel binnen de EU (B2B) alleen schriftelijk annuleren. Bij annulering wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. Het is wel mogelijk dat iemand anders in uw plaats deelneemt aan de cursus.

Inhouse cursus

Heeft u liever een op maat gemaakte cursus bij u op kantoor? Dat kan ook. Neem daarvoor contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.