Cursus Btw en handel binnen de EU (B2B)

Je bekijkt nu Cursus Btw en handel binnen de EU (B2B)
  • Laatste wijziging in bericht:januari 24, 2022

Bent u betrokken bij goederentransacties binnen de EU tussen ondernemers? Zoals intracommunautaire leveringen, ketentransacties of voorraad op afroep binnen de EU?  Wilt u risico’s op btw-naheffingen, boetes en rente voorkomen bij de toepassing van het btw-nultarief op goederenleveringen binnen de EU?  

Geef dan via onderstaand formulier aan dat u interesse heeft in de anderhalf uur durende cursus Btw en handel binnen de EU (B2B). Zodra tenminste 5 personen dit formulier hebben ingevuld, zal ik in overleg met u de datum, tijd en locatie van de cursus vaststellen. 

Wat kunt u verwachten tijdens de cursus Btw en handel binnen de EU (B2B)?

Tijdens deze cursus krijgt u met voorbeelden uitleg over de btw-regels voor de toepassing van het btw-nultarief op goederenleveringen binnen de EU. Dit gaat om grensoverschrijdende goederenleveringen tussen ondernemers. En in het bijzonder komen de btw-gevolgen van ketentransacties aan bod.

Wilt u meer weten over de btw-regels voor goederenleveringen aan particulieren? Schrijf u dan in voor de cursus E-commerce en btw.

Wat weet u na het volgen van de cursus Btw en handel binnen de EU (B2B)?
Na het volgen van de cursus weet u:

  • wanneer sprake is van een intracommunautaire levering en welke nieuwe regels hiervoor gelden vanaf 1 januari 2020;
  • welke nieuwe regels vanaf 2020 van toepassing zijn bij ketentransacties (waaronder ‘dropshipping’) binnen de EU;
  • wanneer de vereenvoudigde abc-regeling van toepassing is en wat daarvan de btw-gevolgen zijn;
  • welke nieuwe regels vanaf 2020 gelden voor voorraad op afroep (bijvoorbeeld ‘call of stock’);
  • hoe u de verschillende goederenleveringen verwerkt in uw btw-aangifte en administratie, zodat u risico’s op btw-naheffingen, boetes en rente voorkomt. 

Datum, tijd en locatie

De datum, tijd en locatie van de cursus Btw en handel binnen de EU (B2B) stel ik in overleg met u vast, zodra tenminste 5 personen het onderstaande inschrijfformulier hebben ingevuld. 

De cursus duurt anderhalf uur en kan fysiek of online plaatsvinden.

Een eventuele online cursus Btw en handel binnen de EU (B2B) vindt plaats via Microsoft Teams. Tijdens de online cursus kunt u mij zien en vragen aan mij stellen, net zoals bij een fysieke cursus.

Bij uw inschrijving kunt u bij ‘uw bericht’ aangeven of uw voorkeur uitgaat naar een fysieke of online cursus.

Prijs

De prijs voor de cursus Btw en handel binnen de EU (B2B) bedraagt € 145, exclusief btw, per persoon.

Als u zich samen met een collega inschrijft voor deze btw-cursus, ontvangt u 10% korting. U kunt dit aangeven bij ‘uw bericht’ in onderstaand inschrijfformulier.

Annulering

Na aanmelding, kunt u de cursus Btw en handel binnen de EU (B2B) alleen schriftelijk annuleren. Bij annulering wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. Het is wel mogelijk dat iemand anders in uw plaats deelneemt aan de cursus.

Inhouse cursus

Heeft u liever een op maat gemaakte cursus bij u op kantoor? Laat mij dat weten via onderstaand inschrijfformulier. Daarna neem ik contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. 

Schrijf u hier in voor de cursus Btw en handel binnen de EU (B2B) en en ontvang daarnaast de maandelijkse nieuwsbrief.