Cursus E-commerce en btw 2021

Je bekijkt nu Cursus E-commerce en btw 2021
  • Laatste wijziging in bericht:januari 24, 2022

Bent u op de hoogte van alle nieuwe btw-regels voor e-commerce die sinds 1 juli 2021 gelden? Verkoopt uw bedrijf of organisatie goederen of levert u elektronische diensten aan particulieren in andere EU-landen, bijvoorbeeld via een webshop? Koopt u daarvoor goederen in uit een niet-EU-land? Sinds 1 juli 2021 zijn de btw-gevolgen van deze goederenleveringen ingrijpend gewijzigd. De administratie van uw bedrijf of organisatie moet hierop worden aangepast. Wilt u weten hoe en waarom?  

Geef dan via onderstaand formulier aan dat u interesse heeft in de cursus E-commerce en btw 2021. Zodra tenminste 5 personen dit formulier hebben ingevuld, zal ik in overleg met u de datum, tijd en locatie van de cursus vaststellen. 

Wat kunt u verwachten van de cursus E-commerce en btw 2021?

Tijdens deze cursus krijgt u van mij een uitgebreide uitleg over de ingrijpende nieuwe btw-regels voor e-commerce vanaf 1 juli 2021. Tijdens de cursus is voldoende tijd om vragen te stellen. Ook kunt u vooraf per e-mail een casus inbrengen, zodat ik die casus mee kan nemen in mijn voorbereiding.

Wilt u meer weten over de btw-regels voor goederenleveringen binnen de EU tussen ondernemers? Schrijf u dan in voor de cursus Btw en handel binnen de EU (B2B).

Wat weet u na het volgen van de cursus E-commerce en btw 2021?

Na het volgen van de cursus weet u:

  • wat de regels zijn voor de plaats van dienst bij elektronische dienstverlening aan particulieren
  • wat vanaf 1 juli 2021 de btw-gevolgen zijn van de verkoop van goederen aan particulieren binnen de EU (afstandsverkopen binnen de EU)
  • welke vereenvoudigingsmaatregelen sinds 1 juli 2021 gelden voor kleine ondernemers binnen de EU
  • wat de voorwaarden en de btw-gevolgen zijn van de nieuwe invoerregeling voor afstandsverkopen van buiten de EU
  • wat de voorwaarden en de btw-gevolgen zijn van de nieuwe regeling voor post- en koeriersdiensten
  • wat vanaf 1 juli 2021 de nieuwe btw-regels zijn voor online platforms die de levering van goederen aan particulieren faciliteren
  • wat de One Stop Shop-regeling (OSS-regeling) inhoudt
  • hoe u de nieuwe btw-regels verwerkt in uw btw-aangifte en administratie, waardoor u de risico’s op btw-naheffingen, boetes en rentes beperkt.

Datum, tijd en locatie

De datum, tijd en locatie van de cursus E-commerce en btw 2021 stel ik in overleg met u vast, zodra tenminste 5 personen het onderstaande inschrijfformulier hebben ingevuld. 

De cursus duurt drie uur en kan fysiek of online plaatsvinden.

Een eventuele online cursus E-commerce en btw vindt plaats via Microsoft Teams. Tijdens de online cursus kunt u mij zien en vragen aan mij stellen, net zoals bij een fysieke cursus.

Bij uw inschrijving kunt u bij ‘uw bericht’ aangeven of uw voorkeur uitgaat naar een fysieke of online cursus.

Prijs

De prijs voor de cursus E-commerce en bedraagt € 250, exclusief btw, per persoon.

Annulering

Na aanmelding, kunt u de cursus E-commerce en btw alleen schriftelijk annuleren. Bij annulering wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. Het is wel mogelijk dat iemand anders in uw plaats deelneemt aan de cursus.

Inhouse cursus

Heeft u liever een op maat gemaakte cursus bij u op kantoor? Laat me dat weten via onderstaand inschrijfformulier. Daarna neem ik contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. 

Geef hier aan dat u interesse heeft in de cursus E-commerce en btw 2021 en ontvang daarnaast de maandelijkse nieuwsbrief.