gemeenten

Werkt u bij een gemeente en zit u met vragen, zoals:

U krijgt van mij de antwoorden op deze en andere btw-vragen. En ik neem u het uitzoekwerk graag uit handen. Daarbij breng ik voor uw gemeente in kaart wat de exacte btw-gevolgen zijn en help ik met de implementatie van de btw-regels in de btw-processen van uw gemeente. Op deze manier benut uw gemeente de btw-kansen en worden risico’s op btw-naheffingen, boetes en rentes vermeden.

U kunt mij inschakelen voor de volgende btw-advieswerkzaamheden:

Ook kunt u mij op detacheringbasis inhuren. Tijdens een vrijblijvend gesprek, bespreek ik graag de mogelijkheden met u. Dus maak gerust een afspraak via het contactformulier 

Cursussen

Wordt het tijd om uw btw-kennis bij te spijkeren? Zodat u tijdig kunt sturen op de btw-kansen en risico’s van uw vereniging, stichting, instelling, gemeente, bedrijf of organisatie?

Schrijf u dan in voor één of meer van btw-cursussen.

praktijkcasussen

Slide

Btw-besparing voor gemeente vanwege recht op bijdrage uit btw-compensatiefonds

Een gemeente worstelt met de vraag of de btw die Rijkswaterstaat aan haar in rekening brengt, compensabel is via het btw-compensatiefonds. Allereerst verzamel ik alle feiten en documentatie die van belang zijn voor de beantwoording van de btw-vraag. Zoals de gemaakte overeenkomst tussen de gemeente en Rijkswaterstaat en andere documentatie over de werkzaamheden die Rijkswaterstaat voor de gemeente verricht. Vervolgens voer ik een uitgebreid literatuuronderzoek uit. Mijn bevindingen leg ik vast in een btw-notitie. Op basis van de feiten en omstandigheden concludeer ik dat de gemeente optreedt als overheid. En dat de gemeente voor de in rekening gebrachte btw recht heeft op een bijdrage uit het btw-compensatiefonds. Dit levert de gemeente een btw-besparing op.

BENUT UW BTW-KANSEN MET DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Via de nieuwsbrief blijft u automatisch op de hoogte van alle btw-kansen. In de nieuwsbrief leest u welke acties u moet ondernemen om btw te besparen. Een rechter kan bijvoorbeeld beslissen dat voor bepaalde diensten het 9% btw-tarief geldt. Als u vergelijkbare diensten verricht, kunt u met een beroep op de uitspraak het 9% btw-tarief toepassen, in plaats van het 21% btw-tarief. Aan de andere kant kan een rechter ook een uitspraak doen die niet in uw voordeel is. Op dat soort nieuws zit u niet te wachten, maar de Belastingdienst en de rechter verwachten wel dat u als ondernemer op de hoogte bent van alle btw-regels. Dus ook van de beslissingen van een rechter. Door op de hoogte te blijven van de rechtspraak, kunt u op tijd actie ondernemen om problemen in de toekomst te voorkomen. Ook krijgt u via de nieuwsbrief maandelijks een overzicht van belangrijke data en termijnen voor de btw, zodat u geen termijnen mist en daarmee problemen voorkomt.

Nieuwsbrief