Maak kennis met uw btw-specialist

over gerritsen btw advies

U krijgt van mij antwoorden op alle btw-vraagstukken van uw vereniging, stichting, instelling, organisatie, gemeente of bedrijf, zodat u btw-risico’s vermijdt en gebruik maakt van de btw-kansen. Voor zowel profit, non-profit als overheid. En natuurlijk zijn ook accountants, boekhouders en belastingadviseurs van harte welkom met btw-vraagstukken voor hun klanten.

Als u geld ontvangt voor de werkzaamheden die u verricht, krijgt u te maken met btw-verplichtingen. Vroeg of laat levert dat btw-vragen op. Zoals:

Deze en andere btw-vragen beantwoord ik dagelijks. Dat doe ik na een persoonlijke kennismaking bij u of mij op kantoor. Face to face als het kan, telefonisch of online als dat beter past. We bespreken uw vraag en ik bevestig onze afspraken per e-mail. Daarin vermeld ik ook de documenten die ik nodig heb om mijn onderzoek te starten. Na ontvangst daarvan kan ik aan de slag. Ik zoek, lees en overleg net zo zolang tot ik een goed onderbouwd btw-advies kan geven. Daarbij vertaal ik de juridische termen van de wet- en regelgeving naar de gevolgen daarvan voor uw bedrijf of organisatie. Dat doe ik in een helder, leesbaar en begrijpelijke btw-notitie, die ik samen met u kan doornemen.

Mijn btw-advieswerkzaamheden zijn onder te verdelen in de volgende onderwerpen:

Over Marion Gerritsen

Hoe ik op het idee kwam om btw-specialist te worden
Na mijn studie Fiscaal recht specialiseerde ik me in de btw. Dat lijkt misschien droog, maar het is voor mij elke dag weer een uitdaging om binnen de btw-regels de fiscaal meest optimale oplossing te vinden en problemen te voorkomen. Het persoonlijke contact, het puzzelen en het overdragen van btw-kennis maken mijn werk afwisselend en interessant. Ook schrijf ik voor producten van Wolters Kluwer, namelijk voor Avanzer Advies en Vakstudie Nieuws Vandaag. Zo ben ik op een andere leuke manier bezig met mijn vak btw.

Een goed btw-advies voorkomt problemen en bespaart kosten
De kernwaarden van mijn advisering zijn zorgvuldigheid, toegankelijkheid en het duidelijk overbrengen van mijn btw-kennis. Daarna kunt u zelf of een derde partij aan de slag met de acties uit het btw-advies. In de meeste situaties leidt dat tot het voorkómen van btw-naheffingen, boetes en belastingrente en dus tot een besparing in de kosten. In andere situaties leidt het btw-advies tot het besparen van btw.

Wat ik in mijn vrije tijd doe
Als mijn werk afgerond is, dan breng ik mijn vrije tijd vooral door op het platteland in Enschede. Daar woon ik met mijn man Han, onze dochters Sanne en Lotte en hond Puck. Hoewel ik tijdens mijn werk al veel lees, pak ik als het even kan een literaire thriller om te ontspannen. Verder is Twente natuurlijk een uitgelezen gebied om lekker met de hond en het gezin te wandelen. Als echte ‘Tukker’ ben ik nuchter en gastvrij. Neem dus gerust eens contact op om nadere kennis met me te maken en me uw btw-vraag voor te leggen.

Ervaringen met gerritsen btw advies

Een opdrachtgever van me is bestuurder bij een vereniging, die verschillende activiteiten heeft. Wat betreft de btw kwamen wij er zelf niet meer uit. Welke diensten zijn wel btw-plichtig en welke niet? En wat zijn de consequenties als we de antwoorden op de vorige vraag kennen? Marion hielp ons snel en vakkundig. We weten nu precies waar we aan toe zijn en hoe we mogelijke problemen kunnen voorkomen. Onze administratie is weer up to date en we kunnen helder over de btw communiceren naar de leden toe.
Petra Lubbers | Tekst en de rest | december 2020

WerkendLeren BV maakt gebruik van de btw-vrijstelling vanuit een registratie bij het CRKBO. Toen wij vanuit het ministerie van SZW een beschikking kregen voor de uitvoering van 4.100 opleidingstrajecten ontstond bij ons de vraag of alle trajecten die wij hierbinnen uitvoeren wel onder de btw-vrijstelling vallen. Aangezien er grote bedragen mee gemoeid gaan en wij het zekere boven het onzekere kiezen, zijn wij opzoek gegaan naar deskundig advies. Via via hoorden wij dat Marion ons hier mogelijk mee zou kunnen helpen. Na een telefonische afspraak hebben we de casus aan haar voorgelegd en heeft zij vanuit de btw-wet- en regelgeving een heldere uiteenzetting gegeven over de verplichtingen die samenhangen met onze specifieke casus. Met haar btw-notitie hebben wij marginale wijzigingen kunnen doorvoeren in onze aanpak waarmee wij nu zeker kunnen stellen dat onze dienstverlening ook op dit gebied BTW-vrij gegeven kan worden. Naast de kostenbesparing heeft het ons meer inzicht gegeven, zodat wij bewuster en met een vertrouwd gevoel onze administratie voeren. 
Michiel Mollink | WerkendLeren BV | maart 2021