Cursus btw-plicht stichting en vereniging

Je bekijkt nu Cursus btw-plicht stichting en vereniging
  • Laatste wijziging in bericht:mei 8, 2024

Hoe zit het met de btw-plicht van uw stichting of vereniging? Is de ontvangen subsidie wel of niet belast met btw? Is een btw-vrijstelling van toepassing op alle activiteiten van de stichting? Moet een pro-rata berekening worden gemaakt? Wilt u weten of uw stichting of vereniging btw-kansen laat liggen of btw-risico’s loopt?

Geef dan via onderstaand formulier uw interesse aan voor de cursus Btw-plicht stichting en vereniging. Tijdens de cursus krijgt u antwoord op deze en andere vragen over de btw-plicht van uw stichting of vereniging.

Zodra tenminste 5 personen interesse hebben in deze btw-cursus, plan ik in overleg met u de datum, tijd en locatie.

 

Wat kunt u verwachten tijdens de cursus Btw-plicht stichting en vereniging?
Tijdens deze cursus krijgt u van mij in anderhalf uur een overzicht van de btw-regels waar uw stichting of vereniging mee te maken kan hebben. 

Wat weet u na het volgen van de cursus Btw-plicht stichting en vereniging?
Na het volgen van de cursus weet u:

  • wanneer een stichting of vereniging btw-ondernemer is;
  • voor welke activiteiten van een stichting of vereniging een btw-vrijstelling van toepassing is;
  • welke activiteiten van een stichting of vereniging zijn belast met btw;
  • wanneer de subsidie die is belast met btw;
  • in hoeverre een stichting of vereniging recht heeft op aftrek van de btw op kosten en investeringen;
  • hoe een pro-rata berekening wordt gemaakt;
  • wanneer een stichting of vereniging gebruik kan maken van de kleine ondernemersregeling

Wat eerdere cursisten zeggen over de cursus Btw-plicht stichting en vereniging 

De cursus Btw-plicht stichting en vereniging is een handleiding in de btw-problematiek van stichtingen en verenigingen. Ook geeft de cursus inzicht in de vraag “Ben ik als organisatie btw-plichtig?”. Zoals zo vaak met wetten en de belastingdienst zijn er zeer veel uitzonderingen en vrijstellingen, die ook nog om een heel specifieke uitleg vragen, omdat de situatie net weer anders ligt ‘dan bij de buurman’ of anders dan omschreven in de artikelen van de belastingdienst. Omdat bij ons onduidelijkheid bestond over welke activiteiten van onze stichting wel of niet zijn vrijgesteld van btw, melde ik me aan voor de cursus Btw-plicht stichting en vereniging. Het is goed geweest om deze stap te zetten, omdat tijdens deze cursus alle basisprincipes van de btw-vrijstellingen nog weer eens op een rijtje zijn gezet. Het is heel waardevol dat Marion in grote lijnen aangaf waar we op moeten letten.

~ Rob Bilderbeek, Stichting Van Houten & Co

In de dagelijkse praktijk heb ik te maken met stichtingen. Daarbij liep ik vooral aan tegen de btw-aspecten van stichtingen in relatie tot subsidies. Om mijn btw-kennis op het gebied van stichtingen en subsidies op te frissen, besloot ik om de cursus Btw-plicht stichting en vereniging te volgen. Marion bracht de btw-regels duidelijk over aan de hand van voorbeelden en casussen. Daardoor heb ik nu inzicht in de btw-aspecten van subsidies en de verschillende btw regelingen die voor stichtingen van toepassing kunnen zijn.

~ Jordy Waalderbos, SMK Accountants en Fiscalisten

Datum, tijd en locatie

Dit wordt in overleg met u gepland.

De cursus duurt anderhalf uur en vindt online plaats.

De online btw-cursus vindt plaats via Microsoft Teams. Tijdens de online btw-cursus kunt u mij zien en vragen aan mij stellen, net zoals bij een fysieke cursus.

Prijs

De prijs voor de online cursus Btw-plicht stichting en vereniging bedraagt € 145, exclusief btw, per persoon. 

Annulering

Na de definitieve bevestiging van uw inschrijving, kunt u de cursus Btw-plicht stichting en vereniging alleen schriftelijk annuleren. Bij annulering wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. Het is wel mogelijk dat iemand anders in uw plaats deelneemt aan de cursus.

Incompany cursus

Heeft u liever een op maat gemaakte cursus die volledig is afgestemd op uw stichting of vereniging? Dat kan ook. Neem daarvoor contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. 

Geef hier uw interesse aan voor de cursus Btw-plicht stichting en vereniging en ontvang daarnaast de maandelijkse nieuwsbrief.