Incompany btw-cursus Gemeente en btw

Je bekijkt nu Incompany btw-cursus Gemeente en btw
 • Laatste wijziging in bericht:oktober 20, 2022

Bent u werkzaam bij een gemeente, provincie of waterschap en wilt u, samen met uw collega’s, uw btw-kennis bijspijkeren? Loopt u tegen specifieke btw-vraagstukken aan, zoals wanneer uw gemeente optreedt als btw-ondernemer of als overheid? Of heeft u behoefte aan meer verdieping in de btw-aspecten rondom vastgoed? 

Maak dan via onderstaand formulier uw interesse in de incompany btw-cursus Gemeente en btw kenbaar. Daarna neem ik contact met u op om uw wensen te bespreken, zodat ik u een passend voorstel kan doen voor deze op maat gemaakt incompany btw-cursus. 

Wat kunt u verwachten tijdens de incompany btw-cursus Gemeente en btw?

De incompany btw-cursus Gemeente en btw is volledig afgestemd op de situatie van uw gemeente, provincie, waterschap of andere overheidsinstelling. Tijdens deze btw-cursus krijgt u aan de hand van jurisprudentie en praktijkvoorbeelden uitleg over de btw-regels die van belang zijn voor uw gemeente.

U bepaalt zelf welke btw-onderwerpen aan bod komen tijdens de btw-cursus. Ook kunt u vooraf casussen inbrengen, zodat ik die kan verwerken in de btw-cursus. Op die manier krijgt u uitleg over de btw-regels waar u en uw collega’s behoefte aan hebben.

Omdat het een incompany training is, kunnen we een concrete praktijkcasus uitdiepen en de btw-gevolgen daarvan vaststellen door samen te kijken naar de bij die casus behorende contracten, facturen en overige belangrijke feiten en omstandigheden. Zo leert u via welk stappenplan u vergelijkbare btw-vraagstukken oplost en btw-kansen of risico’s signaleert.   

Welke btw-onderwerpen kunnen aan bod komen tijdens de incompany btw-cursus Gemeente en btw?

 • het btw-systeem en het btw-stappenplan
 • btw-ondernemerschap van uw gemeente
 • btw-belastbaarheid van subsidies 
 • btw-vrijstellingen 
 • de mate van recht op aftrek van de btw op kosten en investeringen 
 • btw-compensatiefonds
 • de btw-gevolgen van het uitlenen van personeel
 • het leerstuk kosten voor gemene rekening
 • btw-gevolgen van de aan- of verkoop van een nieuw pand, een oud pand of een gedeeltelijk gesloopt en verbouwt pand
 • de btw-gevolgen van de aan en verkoop van een perceel grond met restanten van bebouwing en met het oog op nieuwbouw
 • btw-gevolgen verhuur pand en mogelijkheid op te kiezen voor btw-belaste verhuur
 • samenloopvrijstelling overdrachtsbelasting
 • de btw-gevolgen van de verhuur van een pand of delen van een pand 
 • overige btw-vraagstukken waar u en uw collega’s in de praktijk tegen aan lopen

Wat weet u na het volgen van de incompany cursus Gemeente en btw?

 • welke btw-regels van toepassing zijn voor de beantwoording van de meest voorkomende btw-vraagstukken binnen uw gemeente;
 • op welke manier u btw-kansen benut en btw-risico’s voorkomt voor uw gemeente 

Beoordeling over een eerdere incompany btw-cursus 

Met ons team bestaand uit bedrijfsmakelaars en taxateurs hadden we behoefte aan verdieping in hoofdzakelijk de btw-materie rondom vastgoed. We merken dat we in de praktijk steeds vaker dergelijke vraagstukken tegenkomen en dat de regelgeving voor ons soms niet geheel duidelijk is. We zijn uiteindelijk bij Marion Gerritsen terecht gekomen, doordat zij een maatwerk incompany training over Vastgoed en btw kon geven. Hierdoor konde we vooraf eigen casussen inbrengen welke in de training uitgebreid zijn behandeld. Marion heeft de training op een erg overzichtelijke en gestructureerde manier gegeven, waarbij tevens een zeer duidelijke presentatie is gehouden. De training duurde ongeveer 3,5 uur en Marion wist de aandacht van alle medewerkers er goed bij te houden. Na afronding van de cursus hebben wij met zijn allen zeker meer kennis en gevoel bij dergelijke btw-kwesties. 

~ Bauke Coppes, Strijbosch Thunissen

Datum, tijd en locatie

De datum en tijdsduur van de incompany btw-cursus stellen we samen vast. De btw-cursus vindt plaats bij u op kantoor of bij een door u aan te wijzen locatie. Het is ook mogelijk om de btw-cursus online te doen via Microsoft Teams.  

Prijs

De prijs van de incompany btw-cursus Gemeente en btw is op aanvraag.

Maak hier uw interesse in de incompany btw-cursus Gemeente en btw kenbaar