Incompany btw-cursus Non-profit en btw

Je bekijkt nu Incompany btw-cursus Non-profit en btw
 • Laatste wijziging in bericht:oktober 20, 2022

Bent u werkzaam in de non-profit sector en wilt u, samen met uw collega’s, uw btw-kennis bijspijkeren? Loopt u tegen specifieke btw-vraagstukken aan, zoals over de btw-gevolgen van het uitlenen van personeel of de invloed van ontvangen subsidies op de mate van aftrek van btw op kosten en investeringen? Of heeft u behoefte aan meer verdieping op bepaalde btw-vrijstellingen? 

Maak dan via onderstaand formulier uw interesse in de incompany btw-cursus Non-profit en btw kenbaar. Daarna neem ik contact met u op om uw wensen te bespreken, zodat ik u een passend voorstel kan doen voor deze op maat gemaakt incompany btw-cursus. 

Wat kunt u verwachten tijdens de incompany btw-cursus Non-profit en btw?

De incompany btw-cursus Non-profit en btw is volledig afgestemd op de situatie van uw vereniging, zorg- of onderwijsinstelling, ziekenhuis, of andere non-profitorganisatie. Tijdens deze btw-cursus krijgt u aan de hand van jurisprudentie en praktijkvoorbeelden uitleg over de btw-regels die van belang zijn voor uw non-profit organisatie.

U bepaalt zelf welke btw-onderwerpen aan bod komen tijdens de btw-cursus. Ook kunt u vooraf casussen inbrengen, zodat ik die kan verwerken in de btw-cursus. Op die manier krijgt u uitleg over de btw-regels waar u en uw collega’s behoefte aan hebben.

Omdat het een incompany training is, kunnen we een concrete praktijkcasus uitdiepen en de btw-gevolgen daarvan vaststellen door samen te kijken naar de bij die casus behorende contracten, facturen en overige belangrijke feiten en omstandigheden. Zo leert u via welk stappenplan u vergelijkbare btw-vraagstukken oplost en btw-kansen of risico’s signaleert.   

Welke btw-onderwerpen kunnen aan bod komen tijdens de incompany btw-cursus Non-profit en btw?

 • het btw-systeem en het btw-stappenplan
 • btw-ondernemerschap van uw vereniging of non-profit instelling?
 • btw-belastbaarheid van contributies
 • btw-belastbaarheid van subsidies en het doorstorten van subsidies
 • btw-vrijstellingen, zoals de btw-onderwijsvrijstelling, de medische btw-vrijstellingen en/of de sociaal-culturele btw-vrijstelling 
 • de mate van recht op aftrek van de btw op kosten en investeringen 
 • de (pre-)pro rata-berekening
 • de btw-gevolgen van de inkoop van goederen en diensten met ‘btw verlegd’, terwijl geen volledig recht op aftrek van voorbelasting bestaat
 • de btw-gevolgen van het uitlenen van personeel
 • het leerstuk kosten voor gemene rekening
 • de speciale goedkeuring voor een evenement of actie voor goed doel
 • btw-gevolgen van de aan- of verkoop van een pand en/of de huur en verhuur van een pand of delen van een pand 
 • overige btw-vraagstukken waar u en uw collega’s in de praktijk tegen aan lopen

Wat weet u na het volgen van de incompany cursus Non-profit en btw?

 • welke btw-regels van toepassing zijn voor de beantwoording van de meest voorkomende btw-vraagstukken binnen uw non-profit-organisatie;
 • op welke manier u btw-kansen benut en btw-risico’s voorkomt 

Beoordeling over de incompany btw-cursus Non-profit en btw

We hebben een incompany btw-cursus over Non-profit en btw van Marion gehad voor een klein aantal mensen. Dat is goed bevallen. De btw verandert snel en nergens binnen de belastingwetgeving lijken zoveel uitzonderingen te spelen. Met name de signaleringsfunctie van de diverse collega’s heeft een oppepper gehad. Afier heeft in het bijzonder een grote praktijk met klanten die niet altijd btw-belaste diensten verricht, waardoor bijvoorbeeld de aftrek van voorbelasting een belangrijk aandachtspunt is. 

~ Rolf Smid, Afier

Datum, tijd en locatie

De datum en tijdsduur van de incompany btw-cursus stellen we samen vast. De btw-cursus vindt plaats bij u op kantoor of bij een door u aan te wijzen locatie. Het is ook mogelijk om de btw-cursus online te doen via Microsoft Teams.  

Prijs

De prijs van de incompany btw-cursus Non-profit en btw is op aanvraag.

maak hier uw interesse in de incompany btw-cursus Non-profit en btw kenbaar